Десерт с круши и божоле
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Изискан и съблазнителен - ето какъв е този плодово-винен десерт, вдъхновен от веселия френски ритуал, свързан с есенно-зимните удоволствия от младото вино, което всяка година тръгва от района на Божоле.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 бут. божоле
- 1 ч. ч. захар
- 1 пръчка канела
- 3 зрънца карамфил
- 3 зрънца бахар
- 4 круши, обелени
- 12 сушени сини сливи
- 4 с. л. маскарпоне или бита сметана
- 4 бишкоти или бисквити
Начин на приготвяне
- 1.
Виното се слага да заври заедно със захарта, канелата, карамфила и бахара. Щом поври 4-5 мин., се слагат крушите и обезкостените сливи. Варят се на тих огън 20 мин. и се оставят да изстинат в соса. Ако не е достатъчно гъст, сосът се редуцира самостоятелно на силен огън.
- 2.
Крушите и сливите се сервират с прецедения сос, лъжица маскарпоне и бишкота.
Подходящи типове вина
Дек. 2010
Още подобни рецепти
Коментари