Начало За нас Реклама Контакти

Десерт Червен етюд

Снимка за Десерт Червен етюд
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - концентрат

В този изящен празничен десерт кадифената мекота на сметановия крем е допълнена със сочността и приятно киселия вкус на червените плодове. Към тях са прибавени хрупкави маслени бисквити и аромат на гренадин.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 с. л. гренадин или червен ликьор
  • 8 маслени бисквити
  • 1 с. л. меко краве масло
  • 1 с. л. едро настърган млечен шоколад
  • 1 с. л. кокосови стърготини
  • 200 г пресни или замразени червени плодове (боровинки, касис, малини, ядоди и др.)
  • 3 с. л. захар за плодовете
  • 2 с.л. червено вино
  • за крема:
  • 200 г фино крем-сирене
  • 200 г заквасена сметана
  • 2 ч. л. желатин
  • 1 с. л. ванилена захар
  • 4 с. л. пудра захар
  • зърна от нар за гарниране
  • стрък мента за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслените бисквити се настъргват и се смесват с маслото, шоколада и кокоса.

  2. 2.

    На дъното на 4 чаши се слага по лъжица от гренадина или ликьора и се разпределя бисквитената смес.

  3. 3.

    Плодовете се слагат в тиган на котлона заедно със захарта и виното. Разбъркват се 2-3 мин. и се отстраняват от огъня. След като изстинат, във всяка чаша върху бисквитите се сипва по лъжица от тях.

  4. 4.

    Желатинът се накисва в 4 с. л. студена вода и се слага да се разтопи на водна баня или в микровълновата фурна, като не бива да завира.

  5. 5.

    Разбиват се заедно крем-сиренето, сметаната, захарта и ванилената захар. Прибавя се желатинът. Слагат се 2-3 лъжици от отделения сок от плодовете. Сместа се разпределя в чашите и се слага да се стегне в хладилника за около 1 час.

  6. 6.

    Гарнира се с останалите плодове, зърната от нар и листенца мента.


Окт. 2008
Още подобни рецепти
Коментари