Дантелени пакетчета
Вероятно на всеки се е случвало за последната палачинка да не остане достатъчно тесто и тя да е цялата на дупки. В тази рецепта премеждието, обаче, е търсен ефект. А зеленчуците и пилешкото месо определено помагат за вкусният и оригинален резултат.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- за дантелата:
- 8 яйца
- 2 с. л. вода
- 1 с. л. олио
- 1 кубче MAGGI® бульон Телешки ребърца
- за плънката:
- 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
- 1 скилидка чесън
- 300 г пилешко месо, нарязано на тънки ивици
- 1 с. л. нишесте
- 3 с. л. олио
- 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
- 1 тиквичка, нарязана на ивиц
- 1 морков, нарязан на пръчици
- 2 с. л. консервирана или сварена царевица
- за гарниране:
- 1 ллюта червена чушка, нарязана на кръгчета
- ½ връзка магданоз
- 1 краставица
Начин на приготвяне
- 1.
Пилешкото месо се разбърква с нишестето и MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки. Оставя се да се маринова около 15 мин.
- 2.
Бялата част на лука се слага в сгорещеното олио заедно с чесъна. След 1 мин. се прибавя месото. Разбърква се около 4 мин. Слагат се морковът и тиквичката. Всичко се разбърква непрекъснато. След още 3-4 мин. се добавя царевицата . Прибавя се зелената част на лука, разбърква се и се отстранява от огъня.
- 3.
Яйцата за дантелата се разбиват добре с водата. Натрошава се кубчето MAGGI® бульон Телешки ребърца и се разбъркват. Слагат се в пластмасова бутилка с дупка или във фуния от хартия за печене.
- 4.
Тиган за палачинки се нагорещява и се намазва с олио. С помощта на бутилката се рисува дантела. Когато стегне, се обръща и от другата страна. Плънката се завива на пакетче в дантелата и се украсява с краставицата, лютата чушка и магданоза.