Начало За нас Реклама Контакти

Чушка с пилешко вретенце

Снимка за Чушка с пилешко вретенце
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Рецептата на победителката в нашия есенен кулинарен конкурс Евгения Вълкова изненадва с изключително ефектната си простота, оригинално представяне и както можете да се убедите сами, ако й се доверите, с чудесния си вкус.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • прави чушки
  • пилешки филета
  • 1 ч. л. балсамико
  • 2 с. л. брашно
  • яйце
  • 2 с. л. сусам
  •  олио за пържене
  • за маринатата на чушките:
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 1 с. л. захар
  • 1 с. л. балсамико
  • 1 ч. л. горчица
  • ½ ч. л. прясна чубрица, нарязана на ситно
  •  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Чушките се изчистват от семето, измиват се и се оставят да се отцеждат. От пилешкото месо се изрязват конусообразни вретена, които трябва да са малко по-малки от чушките. Напръскват се с балсамико и се оставят да престоят около 30 мин.

  2. 2.

    Пилешките вретена се панират в брашно, яйце и сусам и се изпържват в силно загрята мазнина. След като се изпържат, се оставят да се отцедят върху кухненска хартия.

  3. 3.

    Чушките се нарязват с остър нож на спирала от широката част към върха. Всички продукти за маринатата се смесват и чушките се слагат получената смес за около 1-2 часа.

  4. 4.

    След като престоят в маринатата, чушките се напълват с по едно панирано пилешко вретенце и се подреждат върху хартия за печене в йенска тава. Чушките се изтеглят така, че да личи спираловидният нарез и се запичат леко във фурната, за да им се промени съвсем леко цветът, но да останат свежи. Сервират се със сос от кисело мляко, сметана, копър и майонеза.


Ноем. 2008
Още подобни рецепти
Коментари