Начало За нас Реклама Контакти

Червена салата в тай стил

Снимка за Червена салата в тай стил
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Подгответе се за малко кулинарно бягство в посока югоизток! Ефектното съчетание на зеленчуци във всички оттенъци на червеното с типичните за екзотичната тайландска кухня оризови спагети, лайм и рибен сос със сигурност ще ви накара да помечтаете за прибоя на Индийския океан и разлюлените от топлия бриз палми в далечната страна.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 глава червен лук, нарязана на тънки полумесеци
  • 1 люта чушка, нарязана на тънки кръгчета
  • 1 червена чушка, нарязана на кръгчета
  • 100 г тънки оризови спагети
  • 200 г червено зеле, нарязано на много тънки ивици
  • 1 морков, нарязан на тънки дълги ленти
  • 100 г чери домати
  • 1 с.л. мента, нарязана на ситно
  • за соса:
  • 3 с. л. сок от лайм или лимон
  • 1 с. л. кафява захар
  • 3 с. л. тай рибен сос или светъл соев сос

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се сокът от лайм, кафявата захар и рибният сос. Разбъркват се, докато се разтвори захарта. Слагат се лукът и лютата чушка да се мариноват 5-10 мин.

  2. 2.

    Оризовите спагети се заливат с вряща вода, оставят се да постоят 3 мин. и се прецеждат. До момента на сервиране се държат в студена вода на хладно и преди да бъдат поднесени, се прецеждат.

  3. 3.

    Спагетите се объркват със зелето, моркова, доматите и ментата. Прибавя се сосът с лука и чушките, всичко се разбърква и се сервира.


Окт. 2008
Още подобни рецепти
Коментари