Чатни от кайсии и манго
СъставНеобходими продукти за 10
- 400 г кайсии
- 400 г манго
- 200 мл винен оцет
- 1 ч. ч. лук, нарязан на полумесеци
- 1 с. л. настърган джинджифил
- 1 ч. л. сол
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 1 ч. л. лют сос
- ½ ч. ч. кафява захар
- ½ ч. ч. вода
- ½ ч. ч. светли стафиди
- 1 ч. л. пълнозърнеста горчица
Начин на приготвяне
- 1.
Кайсиите се нарязват на половини.
- 2.
Мангото се срязва на две и с нож се набраздява на квадратчета, като се внимава да не се среже кората.
- 3.
Вътрешността на плода се избутва навън и се отделя с нож от кората.
- 4.
Всички продукти се смесват и се поставят на бавен огън, при непрекъснато разбъркване.
- 5.
След около 30-40 мин., чатнито се сгъстява и се съхранява, като горещо се сипва в буркани, затваря се и се обръща с капачката надолу, докато изстине. Най-добре е да се сложи в хладилника.
Галерия
Септ. 2008
Още подобни рецепти
Коментари