Бързи рулца
Крем-сиренето и шунката се срещат често на гастрономичното поле, но за успеха на срещата е важно какви ще са съпътстващите участници. Рулцата, които ви предлагаме, са поднесени в кори за лазаня, а самото сирене е освежено с лимонова кора и сок, босилек, риган, магданоз и чесън.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 12 пресни или замразени кори за лазаня
- 400 г крем-сирене или извара
- 1 скилидка чесън
- 1 ч. л. настъргана кора от лимон
- 1 ч. л. сок от лимон
- 1 ч. л. риган
- 1 ч. л. сушен босилек
- 3 с. л. пресен магданоз, нарязан на ситно, или 1 ч.л. сушен
- 200 г шунка, нарязана на 12 тънки резена
- 250 мл течна сметана
- 2 яйца
- 4 с.л. настърган пармезан или кашкавал
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Крем-сиренето се разбърква с чесъна, кората от лимон, ригана, босилека и магданоза. Овкусява се със сол, пипер и лимонов сок.
- 2.
Върху всяка кора се слага по парче от шунката и лъжица от сиренето. Навиват се на пурички и се подреждат в тавичка.
- 3.
Яйцата се разбиват със сметаната и с тях се заливат рулцата. Поръсват се с пармезана и се запичат 20 мин. на 200°С.