Начало За нас Реклама Контакти

Бургер със сьомга и азиатско сло

Снимка за Бургер със сьомга и азиатско сло
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна

Разчупването на телешките стереотипи за бургерите върви с пълна сила през последните години. Рецептата на Магдалина Генова от блога Гладната акула е чудесен пример за вкусните постижения от тази тенденция.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 хлебчета
  2. 1 авокадо
  3. 4 листа зелена салата
  4.  млечен сос по избор
  5. за кюфтето:
  6. 500 г филе от сьомга без кожа
  7. 50 г галета или трохи от сухар
  8. 2 белтъка
  9. 2 скилидки чесън
  10. 1 парче пресен джинджифил около 5 см, нарязан
  11. 3 стръка пресен лук, нарязани
  12.  сол и черен пипер на вкус
  13. за салатата:
  14. 1 малка зелка, нарязана на тънки ивички
  15. 1 краставица
  16. 100 г кълнове от ряпа, лук или броколи
  17. 3 моркова, нарязани на лентички
  18. 3 стръка пресен лук
  19. за дресинга:
  20. 2 с. л. черен сусам, запечен на сух тиган
  21. 1 с. л. оризов оцет
  22. ½ с. л. сусамово олио
  23.  маринован джинджифил
  24.  соев сос
  25.  захар
  26.  сол
  27.  черен пипер
  28.  кора от лайм на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    За кюфтета всички съставки се смилат грубо в блендер. Оформят се 4 кюфтета, които се изпържват в много малко мазнина по 3 мин. от всяка страна.

  2. 2.

    Хлебчетата се разрязват и в тях се подреждат кюфтетата, зелената салата, нарязаното на тънки резени авокадо и се гарнират с млечния сос.

  3. 3.

    Продуктите за дресинга се разбиват заедно.

  4. 4.

    Зеленчуците за салата се смесват и се овкусяват с дресинга.
     


Ноем. 2012
Още подобни рецепти
Коментари