Начало За нас Реклама Контакти

Бонбони от пушена сьомга

Снимка за Бонбони от пушена сьомга
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Димо Димов от Cult Gourmet Catering е всепризнат майстор на гъшия дроб и телешкия стек, но уменията му далеч не се изчерпват с тези класически специалитети. В книгата "6 х 5 рецепти" той се представи и с тази миниатюра от сьомга и краставица, подходяща за стилно празнично събитие.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 240 г пушена сьомга
  • 1 краставица
  • 200 г аспержи
  • 20 мл зехтин
  • 1 с. л. бял балсамов оцет
  • за пестото:
  • 15 г босилек
  • 10 г магданоз
  • 1 ч. л. аншоа
  • ½ скилидка чесън
  • 1 с. л. кедрови ядки
  • 2 с. л. пармиджано
  • 2 с. л. зехтин
  • за декорация:
  • 1 с. л. сладък чили сос
  •  див лук

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Обелвам краставицата и я почиствам от семките. С помощта на уред за издълбаване на зеленчуци или нож оформям топчета. Изпъвам сьомгата по краставицата. Обелвам и бланширам аспержите за 10 – 15 секунди в подсолена вряща вода.
    Охлаждам ги и ги поръсвам с марината от зехтин и бял балсамов оцет.
    Пестото приготвям, като смесвам продуктите в блендер или в кухненско хаванче, като добавям постепенно зехтина. Подправям със сол.
    Декорирам бонбоните с дивия лук, пестото и сладкия чили сос.

Дек. 2009
Още подобни рецепти
Коментари