Начало За нас Реклама Контакти

Бобена салата със сьомга

Снимка за Бобена салата със сьомга
15
Време за приготвяне: 15 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

15 минути са напълно достатъчни да сглобите с чувство тази питателна салата, която обединява няколко чудесни вкуса - тези на рибата,селърито и тъмния фасул, допълнени от класически дресинг на основата на балсамов оцет, зехтин и горчица.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 400 г филе от сьомга или сьомгова пъстърва
  • 1 ч. л. настъргана кора от лимон
  • 4 с. л. зехтин
  • 2 ч. ч. сварен черен или червен боб
  • 200 г чери доматчета, по желание
  • 1 стрък селъри, нарязан на тънки кръгчета
  • 2 с. л. нарязан на тънки кръгчета праз
  • 1 ч. л. пълнозърнеста горчица
  • 1 ч. л. балсамов оцет
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Филето се нарязва на кубчета и се разбърква с кората от лимон и черен пипер. Посолява се. В дълбок тиган се сгорещяват 2 с. л. от зехтина и в него се запържва рибата, докато се зачерви от всички страни.

  2. 2.

    В купа се смесват бобът, доматчетата, селърито и празът. Прави се заливка от горчицата, останалия зехтин, оцета и малко сол. Салатата се разбърква и се сервира гарнирана с рибата.

Подходящи типове вина
Ян. 2010
Още подобни рецепти
Коментари