Бобена салата със сьомга
15 минути са напълно достатъчни да сглобите с чувство тази питателна салата, която обединява няколко чудесни вкуса - тези на рибата,селърито и тъмния фасул, допълнени от класически дресинг на основата на балсамов оцет, зехтин и горчица.
СъставНеобходими продукти за 4
- 400 г филе от сьомга или сьомгова пъстърва
- 1 ч. л. настъргана кора от лимон
- 4 с. л. зехтин
- 2 ч. ч. сварен черен или червен боб
- 200 г чери доматчета, по желание
- 1 стрък селъри, нарязан на тънки кръгчета
- 2 с. л. нарязан на тънки кръгчета праз
- 1 ч. л. пълнозърнеста горчица
- 1 ч. л. балсамов оцет
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Филето се нарязва на кубчета и се разбърква с кората от лимон и черен пипер. Посолява се. В дълбок тиган се сгорещяват 2 с. л. от зехтина и в него се запържва рибата, докато се зачерви от всички страни.
- 2.
В купа се смесват бобът, доматчетата, селърито и празът. Прави се заливка от горчицата, останалия зехтин, оцета и малко сол. Салатата се разбърква и се сервира гарнирана с рибата.