Бобена крем супа
Ако ви се хапва боб чорба, но сте почитател и на разнообразието, експериментирайте с този кремообразен вариант, който си има всичко - и ароматен джоджен, и хрупкав бекон, и дори маслен акцент от сиренето. Да ви е вкусно!
СъставНеобходими продукти за 2
- 400 г сварен фасул
- 1 ч. ч. горещ пилешки бульон
- 2 с. л. пресен джоджен, нарязан на ситно
- 100 г крем сирене или фина извара
- 50 г бекон
- сол и лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Фасулът се пасира с бульона, джоджена и половината от сиренето. Подправя се със сол и лимонов сок.
- 2.
Беконът се нарязва на малки кубчета и се запържва без мазнина в тиган. Поставя се върху кухненска хартия, за да се отцеди, и след като изстине, се разбърква с останалото крем-сирене.
- 3.
Супата се сервира с топчица от беконовото сирене и стръкче джоджен.
Препоръчани напитки: по-леко червено вино, например памид или гъмза