Баварска супа от хляб
Предлагаме ви да внесете немска нотка в зимното си меню с тази апетитна и питателна супа. Освен че съчетанието от продукти е гарантирано сполучливо, тя се приготвя и много лесно, така че си заслужава да я изпробвате.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 200 г ръжен хляб, нарязан на филии, без кората
- 2 с. л. олио
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 с. л. нарязан магданоз
- 1 с. л. нарязани листа целина
- 1 л пилешки, телешки или зеленчуков бульон
- 4 с. л. течна сметана
- 1 с. л. нарязан зелен лук за гарниране, по желание
- 2 резена запържен бекон, по желание
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Лукът се слага да се запържи в сгорещеното олио, докато стане прозрачен. Добавят се хлябът, нарязан на кубчета, магданозът и целината. Разбъркват се 1-2 мин. на силен огън.
- 2.
Налива се бульонът и супата се покрива с капак. Оставя се да поври 10 мин. на тих огън. Накрая се добавя сметаната и се подправя със сол и пипер на вкус.
- 3.
Готовата супа се гарнира с нарязан зелен лук и парченца бекон, по желание.