Начало За нас Реклама Контакти

Баварска супа от хляб

Снимка за Баварска супа от хляб
15
Време за приготвяне: 15 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира

Предлагаме ви да внесете немска нотка в зимното си меню с тази апетитна и питателна супа. Освен че съчетанието от продукти е гарантирано сполучливо, тя се приготвя и много лесно, така че си заслужава да я изпробвате.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 200 г ръжен хляб, нарязан на филии, без кората
  • 2 с. л. олио
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 с. л. нарязан магданоз
  • 1 с. л. нарязани листа целина
  • 1 л пилешки, телешки или зеленчуков бульон
  • 4 с. л. течна сметана
  • 1 с. л. нарязан зелен лук за гарниране, по желание
  • 2 резена запържен бекон, по желание
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът се слага да се запържи в сгорещеното олио, докато стане прозрачен. Добавят се хлябът, нарязан на кубчета, магданозът и целината. Разбъркват се 1-2 мин. на силен огън.

  2. 2.

    Налива се бульонът и супата се покрива с капак. Оставя се да поври 10 мин. на тих огън. Накрая се добавя сметаната и се подправя със сол и пипер на вкус.

  3. 3.

    Готовата супа се гарнира с нарязан зелен лук и парченца бекон, по желание.


Февр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари