Начало За нас Реклама Контакти

Барбун темпура

Снимка за Барбун темпура
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Рецептата за барбун темпура е пример за кулинарния стил фюжън, тъй като един типично черноморски или средиземноморски продукт е приготвен по класическа японска техника. Златистата хрупкава обвивка запечатва вътре целия аромат и вкус на чудесната риба.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 кг барбун
  2. 100 г брашно с набухватели
  3. 1 ч. л. бакпулвер
  4. 1 щипка сол
  5. 150 мл ледена газирана вода
  6. 3 кубчета лед
  7. 50 г шамфъстък, обелен
  8.  олио за пържене
  9. 3 с. л. брашно с набухватели за овалване на рибата
  10. за доматите:
  11. 400 г чери домати на клонка
  12. 2 с. л. зехтин
  13.  морска сол и черен пипер на вкус
  14. ½ лимон
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се брашното, бакпулверът и солта. Налива се газираната вода и накрая се слагат ледът и едро смлените ядки.

  2. 2.

    Олиото се налива в съд за пържене, като трябва да е поне 5 см. Загрява се до 170˚ С – при тази температура кубче хляб се зачервява за 30 сек. Рибките се подсушават много добре, слагат се в найлонов плик и се раздрусват в него с 3 с. л. от брашното с набухватели. Всяка рибка се потопява в сместа. Изпържват се до златисто за 3-4 мин. Отцеждат се върху кухненска хартия.

  3. 3.

    Доматчетата се слагат в тава, поръсват се със зехтин, сол и пипер. Запичат се в загрята фурна на 200˚ С 10 мин. Поръсват се с лимонов сок и се поднасят с рибата.
     


Подходящи типове вина
Юли 2012
Още подобни рецепти
Коментари