Барамунди с гъби
Японците обикновено приготвят рибата по най-естествения и семпъл начин, и то за кратко време. Чудесният чист морски вкус на месото от барамунди е допълнен от аромата и землистия привкус на шийтаке и едамаме в тази рецепта от столичния японски ресторант Хамачи.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 листа нори
- 4 филета от барамунди или европейски лаврак
- 120 г лук
- 120 г зелени чушки
- 120 г червени чушки
- 150 г гъби шийтаке
- 80 г едамаме
- 120 мл соев сос
- 120 мл саке
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Зеленчуците и гъбите се нарязват на жулиени. Поставят се върху предварително осолените рибни филета заедно с едамаме - неузрели соеви шушулки с вече оформени зърна.
- 2.
Филето заедно със зеленчуците и гъбите се увива в алуминиево фолио, като се овкусява със соев сос, саке и черен пипер. Фолиото се затваря плътно и се пече 15 - 17 мин. в предварително загрята на 180° С фурна. Всяко филе се увива и се пече в самостоятелно фолио.
- 3.
Сервира се върху лист нори.
Ако се затруднявате да откриете някой продукт, пишете ни на menu@menumag.bg , за да ви помогнем в търсенето.