Банички с гъби и пиле
Съчетанието на пилешко месо със зеленчуци и гъби е предпоставка за приготвянето на разнообразни ястия - кавърми, яхнии и т..н. "Меню" пък избра да ви предложи апетитни банички, поръсени с хрупкав мак.
СъставНеобходими продукти за 4
- 6 точени кори за баница
- 2 с. л. зехтин
- 200 г пилешко филе, ситно нарязано
- 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
- 200 г гъби, нарязани на ивици
- 1 ч. ч. зеле, нарязано на тънки ивици
- 1 морков, настърган
- 2 с. л. магданоз
- 1 с. л. MAGGI® Унисос
- 100 г топено сирене, по желание
- 1 яйце за намазване
- 1 с. л. мак за поръсване
Начин на приготвяне
- 1.
В загретия зехтин се запържва празът. Добавя се месото и се разбърква, докато леко се зачерви. Добавят се морковът и гъбите.
- 2.
След още 2 мин. се слага зелето. Всичко се подправя с MAGGI® Унисос и магданоза.
- 3.
Всяка кора за баница се намазва леко със зехтин, слага се плънка и парченца нарязано топено сирене и се завива на руло. Нарязва се на банички дълги около 10 см, които се намазват с разбитото яйце и се поръсват с мака. Слагат се да се пекат във фурна, загрята до 200° С, докато порозовеят. Сервират се с кисело мляко.