Начало За нас Реклама Контакти

Банички с гъби и пиле

Снимка за Банички с гъби и пиле
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Съчетанието на пилешко месо със зеленчуци и гъби е предпоставка за приготвянето на разнообразни ястия - кавърми, яхнии и т..н. "Меню" пък избра да ви предложи апетитни банички, поръсени с хрупкав мак.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 6 точени кори за баница
  • 2 с. л. зехтин
  • 200 г пилешко филе, ситно нарязано
  • 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
  • 200 г гъби, нарязани на ивици
  • 1 ч. ч. зеле, нарязано на тънки ивици
  • 1 морков, настърган
  • 2 с. л. магданоз
  • 1 с. л. MAGGI® Унисос
  • 100 г топено сирене, по желание
  • 1 яйце за намазване
  • 1 с. л. мак за поръсване

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загретия зехтин се запържва празът. Добавя се месото и се разбърква, докато леко се зачерви. Добавят се морковът и гъбите.

  2. 2.

    След още 2 мин. се слага зелето. Всичко се подправя с MAGGI® Унисос и магданоза.

  3. 3.

    Всяка кора за баница се намазва леко със зехтин, слага се плънка и парченца нарязано топено сирене и се завива на руло. Нарязва се на банички дълги около 10 см, които се намазват с разбитото яйце и се поръсват с мака. Слагат се да се пекат във фурна, загрята до 200° С, докато порозовеят. Сервират се с кисело мляко.

Галерия
Подходящи типове вина
Окт. 2009
Още подобни рецепти
Коментари