Начало За нас Реклама Контакти

Банички с дробчета и гъби

Снимка за Банички с дробчета и гъби
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Едно от предимствата на корите за баница е, че могат да се напълнят с каквото се сетите. Днес можете да го направите с гъби, бекон и пилешки дробчета. А за да са още по-апетитни ги изпържете. Малките вкусни прегрешения се прощават на всеки.

СъставНеобходими продукти за 0

  • 2 с.л. краве масло
  • 200 г бекон, нарязан на малки кубчета
  • 3 стръка зелен лук, нарязан на ситно
  • 200 г гъби, нарязани на ситно
  • 500 г пилешки дробчета
  • 1 с.л. MAGGI Вълшебен Вкус Пиле
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 ч.л. прясна мащерка
  • 1/2 ч.л. риган
  •   шарен пипер на вкус
  • 8 листа кори за баница
  • 1 белтък
  •   олио за пържене

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се загрява и в него се слага да се запържи беконът. Когато леко се зачерви, се сипват лукът и гъбите. Всичко се разбърква, докато се изпари водата.

  2. 2.

    Добавят се дробчетата и MAGGI Вълшебен Вкус Пиле. Разбърква се, докато дробчетата порозовеят. Слагат се мащерката, горчицата и риганът и се поръсва с пипер.

  3. 3.

    Всичко се пасира леко, като се внимава да не стане на пюре. Прибавя се яйцето.

  4. 4.

    Корите за баница се слагат една върху друга две по две и се нарязват на 6 квадрата. В средата на всеки квадрат се слага по 1 с.л. от плънката. Двата диагонални края се сгъват към центъра и се завиват на пурички. Краищата се намазват с белтък и се залепват.

  5. 5.

    Баничките се пържат на маслена баня, докато порозовеят от всички страни. Сервират се със салата.

Продуктите са за 24 броя.

Галерия
Подходящи типове вина
Май 2009
Още подобни рецепти
Коментари