Банички с дробчета и гъби
Едно от предимствата на корите за баница е, че могат да се напълнят с каквото се сетите. Днес можете да го направите с гъби, бекон и пилешки дробчета. А за да са още по-апетитни ги изпържете. Малките вкусни прегрешения се прощават на всеки.
СъставНеобходими продукти за 0
- 2 с.л. краве масло
- 200 г бекон, нарязан на малки кубчета
- 3 стръка зелен лук, нарязан на ситно
- 200 г гъби, нарязани на ситно
- 500 г пилешки дробчета
- 1 с.л. MAGGI Вълшебен Вкус Пиле
- 1 яйце
- 1 ч.л. горчица
- 1 ч.л. прясна мащерка
- 1/2 ч.л. риган
- шарен пипер на вкус
- 8 листа кори за баница
- 1 белтък
- олио за пържене
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото се загрява и в него се слага да се запържи беконът. Когато леко се зачерви, се сипват лукът и гъбите. Всичко се разбърква, докато се изпари водата.
- 2.
Добавят се дробчетата и MAGGI Вълшебен Вкус Пиле. Разбърква се, докато дробчетата порозовеят. Слагат се мащерката, горчицата и риганът и се поръсва с пипер.
- 3.
Всичко се пасира леко, като се внимава да не стане на пюре. Прибавя се яйцето.
- 4.
Корите за баница се слагат една върху друга две по две и се нарязват на 6 квадрата. В средата на всеки квадрат се слага по 1 с.л. от плънката. Двата диагонални края се сгъват към центъра и се завиват на пурички. Краищата се намазват с белтък и се залепват.
- 5.
Баничките се пържат на маслена баня, докато порозовеят от всички страни. Сервират се със салата.
Продуктите са за 24 броя.