Бананов мармалад с дъх на ром
СъставНеобходими продукти за 4 бурканчета по 400 мл
- 850 г банани
- 150 мл сок от грейпфрут
- 125 мл вода
- 1 пакетче Гелфикс Класик 1:1 Dr. Oetker
- 1 кг захар
- 4 с. л. ром
Начин на приготвяне
- 1.
Нарежете обелените банани и ги намачкайте на пюре до желаната консистенция. В подходящ за варене съд смесете банановото пюре, сока от грейпфрут и водата, като разбъркате добре. Смесете 2 с. л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 Dr. Oetker и ги прибавете към плодовата смес.
- 2.
Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране добавете останалата захар и разбъркайте добре. Мармаладът трябва да ври около 3 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.
- 3.
Непосредствено преди да свалите мармалада от огъня разбъркайте в него рома. Веднага след това го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете около 5 мин.
- Още предложения и съвети на www.oetker.bg
.