Начало За нас Реклама Контакти

Бадемово-маслен пирог

Снимка за Бадемово-маслен пирог
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

СъставНеобходими продукти за 16 порции

  • за тестото:
  • 200 г заквасена сметана
  • 100 г / ⅔ ч. ч. захар
  • 350 г / ½ ч. ч. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 3 яйца, леко разбити
  • 1 ч. л. канела
  • за глазурата:
  • 100 г масло
  • 6 с. л. течна сметана
  • 150 г бадеми, нарязани на фини люспи
  • 5 с. л. захар

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Сметаната се разбива със захарта, докато захарта се разтопи. Брашното се пресява с бакпулвера и се прибавя към сметаната. Слагат се канелата и яйцата, при непрекъснато разбиване. Сместа се изсипва в намаслена или покрита с хартия за печене тава. Изравнява се и се пече в загрята фурна на 180°С 10 мин.

  2. 2.

    Маслото се разтопява на слаб огън, прибавят се захарта, сметаната и бадемите. Глазурата се намазва на полуизпечената кора и се допича за още 15 мин., докато стане златиста.

  3. 3.

    Пирогът се нарязва в тавата и се оставя да изстине върху решетка.

Продуктите са за тава с големи 25 х 35 см.

Ян. 2003
Още подобни рецепти
Коментари