Аспержи със селъри и лешници
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Аспержите сами по себе си са забележително вкусни, но чудесно се разбират с много други продукти. В случая с чесън, лешници и селъри.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 връзка зелени аспержи
- 300 г селъри
- 5-6 скилидки чесън
- 5-6 с. л. зехтин
- 100 г сурови лешници
- 1 ч. л. настъргана лимонова кора
- 1 ч. л. захар
- 2 с. л. вода
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Аспержите се почистват. Селърито се нарязва по дължина на 3-4 по-тънки парчета. Чесънът се обелва и скилидките се срязват на две по дължина.
- 2.
Зеленчуците се поставят в топлоустойчив съд и се поръсват със солта, пипера, лимоновата кора, захарта и зехтина. Отгоре се слагат лешниците, добавя се водата и всичко се слага да се пече на 180° С около 25 - 30 мин.
Подходящи типове вина
Май 2011
Още подобни рецепти
Коментари