Аспержи с тиквички, чушки и кашу
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
В тази експресна рецепта продукти от целия свят съжителстват във вкусно и деликатно разбирателство, така че да създадат истинска хармония на аромати и текстури. Не трябва да се забравя и чудесния колорит на това толкова лесно за приготвяне ястие.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 с. л. фъстъчено или слънчогледово олио
- 2 червени чушки, нарязани на кубчета
- 1 тиквичка, нарязана на пръчици
- 10 зелени и бели аспержи, обелени и нарязани
- 1 скилидка чесън, ситно скълцана
- 2-3 капки сусамено олио
- 1 с. л. сладък чили сос
- 2 с. л. соев сос
- ½ ч. ч. кашу или белени фъстъци
Начин на приготвяне
- 1.
Олиото се загрява и в него се слагат чушките за 1-2 мин. Прибавят се тиквичките и аспержите и се разбъркват 4-5 мин., докато станат крехки.
- 2.
Смесват се чили сосът, соевият сос, сусаменото олио и чесънът и с получения сос се заливат зеленчуците. Разбъркват се и се поднасят поръсени с кашуто.
Подходящи типове вина
Апр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари