Ароматно свинско с къри
Предлагаме ви да опитате един по-екзотичен вариант за приготвяне на обичаното у нас свинско месо. Технологията е проста, но крайният резултат е изключително ефектен благодарение на интересната комбинация от ароматни подправки.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 3 с. л.олио
- 800 г свинска плешка
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 ч. л. настърган пресен джинджифил
- 1 ч. л. семена кимион
- 1 пръчка канела на пръчици
- 1 шушулка звезден анасон
- 4 шушулки кардамон
- 1 с. л. къри на прах
- 2 с. л. оцет
- 400 мл кокосово мляко
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- варен ориз за гарниране
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се нарязва на кубчета и се запържва за 4-5 мин. в загрятото олио, докато леко се зачерви. Изважда се и в мазнината се добавят лукът, чесънът, джинджифилът, кимионът, канелата, кардамонът и анасонът. Всичко се бърка 3-4 мин.
- 2.
Връща се месото и се сипват кърито и оцетът, след което се разбъркват 2-3 мин. Наливат се кокосовото мляко и ½ ч.ч. вода, след което се подправя със сол и пипер.
- 3.
Ястието се прехвърля в съд с капак и се слага да се пече 2 часа на 150°С или докато месото стане крехко. Сервира се с варен ориз.
Вариации · Добавете моркови и грах към месото.