Ароматно пилешко соте
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Тази рецепта не се вписва в каноните на Православната църква за постите, но ако искате по-лека месна храна това предложение ще е добре дошло.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 пилешки филета
- 2 с. л. зехтин
- 1 глава лук, нарязан на ситно
- 2 скилидка чесън, нарязан на ситно
- 1 с. л. нарязани листенца розмарин
- ½ ч. ч. пилешки бульон или вода
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Пилешките гърди се сотират в сгорещения зехтин за 4 мин., обръщат се и се прибавя лукът. Съдът се покрива и месото се задушава 3 мин., като се разбърква от време на време.
- 2.
Прибавят се розмаринът, чесънът и бульонът. Ястието се оставя да къкри още около 5 мин. Подправя се със сол и пипер. Пилешкото соте се сервира със зелена салата и пресни доматчета.
Ян. 2003
Още подобни рецепти
Коментари