Начало За нас Реклама Контакти

Ароматно пиле по ямайски

Снимка за Ароматно пиле по ямайски
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Повече от осезаемото присъствие на бахара в тази ямайска рецепта е логично и лесно обяснимо - островът е едно от родните му места. Въпреки солидния му аромат, присъствието на няколко други подправки е задължително, за да се постигне шеметният ефект на карибската кухня.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 пилешки гърди
  • 1 с. л. смлян бахар
  • 1 ч. л. кайенски пипер
  • ½ ч. л черен пипер
  • ½ ч. л индийско орехче
  • ½ ч. л канела
  • ½ ч. л сол
  • 1 ч. л. сушена мащерка
  • ½ ч. л чесън на прах
  • 1 ч. л. захар
  • 6 с. л. зехтин
  • 100 мл портокалов сок
  • 1 лайм или лимон
  • 2 с. л. соев сос
  • 1 глава лук, нарязана на ситно

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се всички сухи подправки. Разбъркват се със зехтина, портокаловия сок, настърганата кора и сока на лайма, соевия сос и лука.

  2. 2.

    Пилешките гърди се обтриват с маринатата и се оставят в хладилника да постоят поне 4 часа.

  3. 3.

    Месото се изпича на грил или грил-тиган, докато почервенее. Ако ви се струва недостатъчно изпечено, сложете го във фурната за 10 мин. на 180° С.


Подходящи типове вина
Март 2010
Още подобни рецепти
Коментари