Ароматно пиле по ямайски
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Повече от осезаемото присъствие на бахара в тази ямайска рецепта е логично и лесно обяснимо - островът е едно от родните му места. Въпреки солидния му аромат, присъствието на няколко други подправки е задължително, за да се постигне шеметният ефект на карибската кухня.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 пилешки гърди
- 1 с. л. смлян бахар
- 1 ч. л. кайенски пипер
- ½ ч. л черен пипер
- ½ ч. л индийско орехче
- ½ ч. л канела
- ½ ч. л сол
- 1 ч. л. сушена мащерка
- ½ ч. л чесън на прах
- 1 ч. л. захар
- 6 с. л. зехтин
- 100 мл портокалов сок
- 1 лайм или лимон
- 2 с. л. соев сос
- 1 глава лук, нарязана на ситно
Начин на приготвяне
- 1.
Смесват се всички сухи подправки. Разбъркват се със зехтина, портокаловия сок, настърганата кора и сока на лайма, соевия сос и лука.
- 2.
Пилешките гърди се обтриват с маринатата и се оставят в хладилника да постоят поне 4 часа.
- 3.
Месото се изпича на грил или грил-тиган, докато почервенее. Ако ви се струва недостатъчно изпечено, сложете го във фурната за 10 мин. на 180° С.
Подходящи типове вина
Март 2010
Още подобни рецепти
Коментари