Пикантната съблазнителка
Англичаните казват, че производителите на горчица печелят не от изяденото количество, а от горчицата, която остава по чиниите. Примамливият мирис и представата...
Не само малко продуктите, които бяха практически непознати в страната ни допреди двайсетина години, и които сега са неизменна част от задължителните храни в кухните ни. Вероятно най-подходящият при...
Сладко оризово вино, използвано като ключова съставка в японската кухня. То е с по-нисък градус от сакето и в миналото се е консумирало самостоятелно, но днес се прилага само в готварството. При...
Незаменимата съставка за коктейла "Блъди Мери" е един от поводите за кулинарна гордост на някогашната Британска империя, макар първообразът й да е с индийски произход. Според легендата л...
В тайландската кухня директната употреба на сол в ястията е почти непозната. В пикантните блюда характерни за тази страна бялата подправка е заменена с рибен сос. Тази червеникавокафява течност с ...
Документалната книга разследва скандалната афера с най-скъпата бутилка вино в света — Château Lafite 1787 от Бордо, вероятно притежавана от Томас Джеферсън.