Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени патладжани

Снимка за Пълнени патладжани
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Днешното ни предложение е лека, диетична и вкусна рецепта, която се приготвя изключително лесно. В нея патладжаните се поднасят с плънка от кафяв ориз, домати и малко пармезан, подправени с ароматна мащерка.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • големи патладжана
  • 2 с. л. зехтин
  • ½ ч. ч.  сварен кафяв ориз
  • 2 стръка песен лук, нарязан на ситно
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • домата, обелени и нарязани на ситно, с отделени семки
  • ½  с. л. мащерка
  • яйце
  • ½ ч. ч. трохи от зеленчуков хляб "Бонус"
  • ½ ч. ч. настъргано сирене пармезан или кашкавал
  •  сол на вкус
  •  пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Патладжаните се срязват на две по дължина и се издълбават, така че да остане отвсякъде по 2 см борд. Посоляват се обилно и се оставят за 20 мин. да се отцедят от горчивия сок. Измиват се добре и се подсушават.

  2. 2.

    В купа се смесват зехтинът, лукът, чесънът, доматите, оризът, мащерката, яйцето, трохите от хляб "Бонус" и настърганото сирене. Овкусява се със сол и и пипер на вкус. С получената плънка се пълнят патладжаните. Пекат се в намазана с мазнина тавичка около 30 мин. на 180°С.


Ноем. 2008
Още подобни рецепти
Коментари