Начало За нас Реклама Контакти

Моркови в омлет

Снимка за Моркови в омлет
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Всички сме отраснали с кашкавала и ако той е качествено направен, няма начин да не се насладим на всяко вкусно приготвено ястие с него. Дори то да е толкова необичайно като това яйчено руло с моркови.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за омлета:
  • 200 г едро настърган кашкавал
  • 3 яйца
  • 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
  • 1 ч. л. масло за намазване на тавата
  • за пълнежа:
  • 350 г ситно настъргани моркови, добре изстискани
  • 1 малка краставица, нарязана на малки кубчета
  • 1 червена чушка, нарязана на малки кубчета
  • 200 г крем-сирене
  • 1 малка скилидка чесън, пресована
  • 1 ч. л. едрозърнеста горчица
  • 1 ч. л. фино настъргана лимонова кора
  • 1 с. л. лимонов сок
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Кашкавалът се разбърква с яйцата и магданоза. Сместа се сипва в правоъгълна тавичка с незалепващо покритие, намазана с масло, или върху хартия за печене. Пече се във фурна, загрята на 200° С, 10-15 мин. или докато добре се зачерви.

  • 2.

    През това време всички съставки за пълнежа се разбъркват заедно. Сместа се подправя със сол, пипер и лимонов сок на вкус.

  • 3.

    Охладеният омлет се обръща. В средата му се разпределя пълнежа и се завива. Опакова се във фолио и се оставя да се стегне. Сервира се нарязан на кръгчета като предястие със сезонна салата.

Подходящи типове вина
Ян. 2016
Още подобни рецепти
Коментари