Моркови в омлет
Всички сме отраснали с кашкавала и ако той е качествено направен, няма начин да не се насладим на всяко вкусно приготвено ястие с него. Дори то да е толкова необичайно като това яйчено руло с моркови.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- за омлета:
- 200 г едро настърган кашкавал
- 3 яйца
- 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
- 1 ч. л. масло за намазване на тавата
- за пълнежа:
- 350 г ситно настъргани моркови, добре изстискани
- 1 малка краставица, нарязана на малки кубчета
- 1 червена чушка, нарязана на малки кубчета
- 200 г крем-сирене
- 1 малка скилидка чесън, пресована
- 1 ч. л. едрозърнеста горчица
- 1 ч. л. фино настъргана лимонова кора
- 1 с. л. лимонов сок
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Кашкавалът се разбърква с яйцата и магданоза. Сместа се сипва в правоъгълна тавичка с незалепващо покритие, намазана с масло, или върху хартия за печене. Пече се във фурна, загрята на 200° С, 10-15 мин. или докато добре се зачерви.
- 2.
През това време всички съставки за пълнежа се разбъркват заедно. Сместа се подправя със сол, пипер и лимонов сок на вкус.
- 3.
Охладеният омлет се обръща. В средата му се разпределя пълнежа и се завива. Опакова се във фолио и се оставя да се стегне. Сервира се нарязан на кръгчета като предястие със сезонна салата.