Начало За нас Реклама Контакти

Печени картофи със спанак

Снимка за Печени картофи със спанак
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира

Спанакът и картофите са добри приятели в тази ранно-пролетна рецепта от Ловешкия край, а сиренето и какшкавалът някак съвсем естествено стават важна част от листно-грудковата компания.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 1,250 кг картофи
  • 1 кг спанак или коприва
  • 1 скилидка чесън
  • 4 с. л. олио
  • ½ ч. ч натрошено сирене
  • ½ ч. ч настърган кашкавал
  • 1½ ч. ч прясно мляко
  • 3 яйца
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се сваряват, обелват се и се настъргват на едро ренде.

  2. 2.

    Спанакът се почиства, измива се и се обръща да завехне в сгорещеното олио с чесъна. Леко се посолява на вкус.

  3. 3.

    Картофите се разбъркват със сиренето и кашкавала.

  4. 4.

    Яйцата се разбиват с млякото, подправят се със сол и пипер.

  5. 5.

    Картофената смес се разбърква с яйчната. Половината се сипва да се пече в тавичка, намазана с масло, отгоре се слага спаначената смес, а върху нея останалата картофена. Пече се в умерена фурна, докато се зачерви. Гарнира се с пресни домати, извара и нарязан на ситно копър.

Март 2010
Още подобни рецепти
Коментари