Начало За нас Реклама Контакти

Зеленчукови рози

Снимка за Зеленчукови рози
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Резените зеленчуци могат да бъдат истинско вдъхновение при презентацията на което и да е ястие. Тази салата от печен зарзават например изглежда като цвете. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 тъмнозелени или жълти тиквички
  2. 4 малки чушки долма
  3. 1 патладжан
  4. 4 с. л. крем-сирене
  5. 2 с. л. маслинена паста или ситно нарязани маслини

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Тиквичките и патладжанът се нарязват на тънки кръгчета. Кръгчетата патладжан се слагат за 20 мин. в 1 л студена вода, в която са разтворени 2 с. л. морска сол. Измиват се и се подсушават.

  2. 2.

    Чушките се почистват от семките и се запичат във фурната, предварително загрята на 200° С за 10 - 15 мин.

  3. 3.

    Тиквичката и патладжанът се намазват с четка със зехтин и се запичат на грил тиган, докато се зачервят от двете страни.

  4. 4.

    Крем-сиренето се разбърква, за да стане по-меко.

  5. 5.

    Изпечените кръгчета тиквичка и патладжан се нареждат едно до друго, като се застъпват и се редуват. За една роза са необходими 5-6 кръгчета. Отгоре се намазва слой от маслинената паста и слой от шприцовано крем сирене. Всичко се навива на руло.

  6. 6.

    Полученото руло се слага в центъра на запечената чушка. Зеленчуковите рози може да се поднесат с песто или винегрет.


Подходящи типове вина
Авг. 2012
Още подобни рецепти
Коментари