Бързи хлебчета със сушени домати и маслини
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
За не повече от половин час на масата може да има пресен, вкусен и уханен хляб. Как да не се захванеш веднага да го изпечеш?!
СъставНеобходими продукти за 6 порции
- 2½ ч. ч. брашно с набухватели или 2½ ч. ч. обикновено брашно с 1 ч. л. бакпулвер и щипка сол
- 1 яйце
- 100 г заквасена сметана
- 200 г кисело мляко
- ½ ч. л. сода бикарбонат
- 200 г натрошено сирене
- 50 г настърган кашкавал или извара, по желание
- 2 с. л. нарязани сушени домати
- 1 с. л. нарязани маслини
- 2 щипки сушен риган и/или мащерка
- 50 г масло
Начин на приготвяне
- 1.
Ако се използва обикновено брашно, се пресява с бакпулвера.
- 2.
Сметаната се разбърква със содата, добавя се яйцето. Слагат се сиренето, кашкавала, доматите, маслините и подправките. Прибавя се брашното и с лъжица се обърква гъсто, но лепкаво тесто, без да се бърка прекалено дълго. С мокра ръка се оформят топки, които се нареждат върху хартия за печене.
- 3.
На всяко хлебче се прави дупка в средата, слага се по парче масло и се пекат във фурна, загрята на 180°С около 20 мин. или докато се зачервят.
Май 2018
Още подобни рецепти
Коментари