Начало За нас Реклама Контакти

Зеленчукова мусака

Снимка за Зеленчукова мусака
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Виж видеото към тази рецепта

Сезонните рецепти са пряко свързани с разнообразието от продукти на пазарските сергии. Затова и тази есенна мусака се прави най-вече от гъби и кореноплоди.   

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 3 с. л. зехтин или олио
  2. 2 стръка праз, нарязани на кръгчета
  3. 300 г гъби, нарязани на кръгчета
  4. 3 моркова, нарязани на кубчета
  5. 1 резен целина, нарязан на малки кубчета
  6. 3 картофа, нарязани на кубчета 
  7. 2 домата, обелени и нарязани на кубчета
  8. 1 кубче MAGGI® Зеленчуков бульон или бульон Телешки ребърца
  9. 1 ч. л. мащерка
  10. 1 ч. л. риган   
  11. за заливката:
  12. 4 яйца
  13. 2 ч. ч. кисело мляко
  14. 200 г настърган кашкавал
  15. 2 с. л. копър и магданоз, нарязани на ситно

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В сгорещеното олио се задушава празът, след 3-4 мин. се добавят гъбите, морковите и целината, картофите и 3-4 с. л. вода. Когато течността изври, се слагат доматите, кубчето MAGGI® Зеленчуков бульон, мащерката и риганът. Отново се слага да поври 10 - 15 мин. или докато зеленчуците омекнат.

  2. 2.

    Сместа се сипва в тавичка. Разбиват се яйцата, добавят се киселото мляко, кашкавалът и копърът. Залива се зеленчуковата смес и се запича за 20 - 30 мин. на 180˚ С, докато се зачерви.


Видео
Подходящи типове вина
Ноем. 2010
Още подобни рецепти
Коментари