Зеленчуци хангама
Шеф Гунджа Чокхал от непалския ресторнат "Гуркха" в София е автор на това чудесно и апетитно предястие, което се поднася със сос по желание. Чатни от манго или сос с прясна мента са особено подходящ избор.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 300 г карфиол
- 300 г картофи
- 2 глави лук, нарязани на полумесеци
- олио за пържене
- за панировката:
- 70 г типово брашно
- 10 г грис
- 10 г галета
- 20 г нишесте
- 15 г оризово брашно
- 2 яйца
- гарам масала
- сол
-
вода
Начин на приготвяне
- 1.
Картофите се сваряват, без да се разваряват, обелват се и се нарязват на дребни кубчета. Карфиолът се бланшира и се нарязва на кубчета.
- 2.
Всички продукти за панировката се смесват и се разбъркват добре. Добавя се толкова вода, че да се получи тесто гъсто колкото кексово.
- 3.
Зеленчуците се сипват в панировката и се разбъркват добре.
- 4.
В дълбок тиган или тенджера се сипва толкова олио, че слоят да е поне 4 см дълбок, и се загрява на умерен огън. С ръце от зеленчуците се оформят топчета и се пускат в мазнината, за да се пържат 2-3 минути. Изваждат се и се оставят да се отцедят върху кухненска хартия.