Запечени ягоди с шоколад
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - концентрат
Класическото гурме-съчетание на ягоди с шоколад е одухотворено в нов и изненадващ вид от топ-готвача Андре Токев. След съвсем кратък престой в кухнята ще можете да се насладите на тази вдъхновяваща авторска рецепта.
СъставНеобходими продукти за 2 порции
- 500 г ягоди
- 2 яйца
- 150 г захар
- 100 г шоколад
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне
- 1.
Яйцата се разбиват и се смесват с разтопения шоколад и захарта.
- 2.
Отделят се 2 ягоди и останалите се нарязват, сипват се в купата и се заливат с шоколада. Слагат се да се пекат на 200ºC поне 20 мин.
- 3.
Едната ягода се намачква с пудра захар, другата се нарязва и се изсипват в средата. Отгоре се поръсва с пудра захар.
Май 2008
Още подобни рецепти
Коментари