Начало За нас Реклама Контакти

Запечени гъби

Снимка за Запечени гъби
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Чудесните гъби, събрали в себе си неустоими аромати на гората и земята, винаги са добра съставка за вкусни ястия. В това печиво гъбеният вкус е обогатен и балансиран от млечно-яйчената смес и подправен с ароматите на праз и мащерка. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г гъби – кладница, печурка, пачи крак, едро нарязани
  2. 2 глави лук или 1 стрък праз, нарязани на филийки
  3. 60 г масло
  4. 100 г пушен кашкавал 
  5. 4 яйца
  6. 1 ч. ч. прясно мляко
  7. 1 ч. л. прясна мащерка или чубрица
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се загрява и в него се слага лукът. Разбърква се на умерен огън 5-6 мин. Огънят се засилва и се слагат гъбите. Разбъркват се, докато леко се зачервят. Ако температурата е ниска и си пуснат водата, се разбъркват, докато останат на мазнина. Посоляват се и се добавят мащерката и черен пипер на вкус. Отстраняват се от огъня.

  2. 2.

    Яйцата и прясното мляко се разбъркват. Сипват се в гъбената смес и се добавя кашкавалът. Ястието се слага в тавичка и се запича 15 мин. на 200° С, докато се зачерви.
     


Подходящи типове вина
Ноем. 2013
Още подобни рецепти
Коментари