Запечени гъби
Чудесните гъби, събрали в себе си неустоими аромати на гората и земята, винаги са добра съставка за вкусни ястия. В това печиво гъбеният вкус е обогатен и балансиран от млечно-яйчената смес и подправен с ароматите на праз и мащерка.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г гъби – кладница, печурка, пачи крак, едро нарязани
- 2 глави лук или 1 стрък праз, нарязани на филийки
- 60 г масло
- 100 г пушен кашкавал
- 4 яйца
- 1 ч. ч. прясно мляко
-
1 ч. л. прясна мащерка или чубрица
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото се загрява и в него се слага лукът. Разбърква се на умерен огън 5-6 мин. Огънят се засилва и се слагат гъбите. Разбъркват се, докато леко се зачервят. Ако температурата е ниска и си пуснат водата, се разбъркват, докато останат на мазнина. Посоляват се и се добавят мащерката и черен пипер на вкус. Отстраняват се от огъня.
- 2.
Яйцата и прясното мляко се разбъркват. Сипват се в гъбената смес и се добавя кашкавалът. Ястието се слага в тавичка и се запича 15 мин. на 200° С, докато се зачерви.