Начало За нас Реклама Контакти

Запечена супа със зеле

Снимка за Запечена супа със зеле
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна

Тази супа с много зеленчуци, така нужни за добрата зимна кондиция, е лесно и вкусно предложение за семейния обяд. А и оригинално - на кого може да му хрумне, че супата всъщност е възможно и да се пече.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
  • 1 червена чушка, нарязана на ситно
  • 1 морков, настърган
  • 2 с. л. олио
  • 2 с. л. масло
  • 500 г зеле, нарязано на тънки ивици
  • 2 с. л. брашно
  • 1 ч. л. бяло вино
  • 3 кубчета MAGGI® Пилешки бульон със зеленчуци
  • 4 филии пълнозърнест хляб
  • 200 г настърган кашкавал
  • ½ ч. л.  лютив червен пипер
  • 1 с. л. нарязан на ситно магданоз

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Празът, чушката и морковът се слагат да се задушат на умерен огън с олиото и маслото.

  2. 2.

    Добавя се зелето и се разбърква 3-4 мин., докато омекне. Поръсва се с брашното и се разбърква 1-2 мин. Наливат се виното и 1,5 л вряща вода. Натрошават се кубчетата MAGGI® Пилешки бульон със зеленчуци и всичко се разбърква. Оставя се да поври 15-20 мин.

  3. 3.

    Хлябът се изрязва с формата на купичките за сервиране на супата и се запича в тостер.

  4. 4.

    Супата се разпределя в купички, отгоре се слага запеченото хлебче и се поръсва с кашкавала, пипера и магданоза. Запичат се, докато кашкавалът се разтопи.


Февр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари