Запечена супа със зеле
СъставНеобходими продукти за 4
- 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
- 1 червена чушка, нарязана на ситно
- 1 морков, настърган
- 2 с. л. олио
- 2 с. л. масло
- 500 г зеле, нарязано на тънки ивици
- 2 с. л. брашно
- 1 ч. л. бяло вино
- 3 кубчета MAGGI® Пилешки бульон със зеленчуци
- 4 филии пълнозърнест хляб
- 200 г настърган кашкавал
- ½ ч. л. лютив червен пипер
- 1 с. л. нарязан на ситно магданоз
Начин на приготвяне
- 1.
Празът, чушката и морковът се слагат да се задушат на умерен огън с олиото и маслото.
- 2.
Добавя се зелето и се разбърква 3-4 мин., докато омекне. Поръсва се с брашното и се разбърква 1-2 мин. Наливат се виното и 1,5 л вряща вода. Натрошават се кубчетата MAGGI® Пилешки бульон със зеленчуци и всичко се разбърква. Оставя се да поври 15-20 мин.
- 3.
Хлябът се изрязва с формата на купичките за сервиране на супата и се запича в тостер.
- 4.
Супата се разпределя в купички, отгоре се слага запеченото хлебче и се поръсва с кашкавала, пипера и магданоза. Запичат се, докато кашкавалът се разтопи.
Февр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари