Начало За нас Реклама Контакти

Супа от царевица и печени чушки

Снимка за Супа от царевица и печени чушки
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

И двата основни продукта на тази засищаща супа се отличават с изявена сладост. Тя може да се стори прекалена на много хора, затова подправките и останалите продукти са така избрани, че да балансират усещането за сладко. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 с. л. зехтин
  • 1 глава лук, ситно нарязана
  • 1 ч. л. сол
  • 600 г царевица, прясна или замразена
  • 3 скилидки чесън, обелени и ситно нарязани
  • 1 ч. л. смлян кимион
  • 3 чушки, печени и обелени
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • 1 ч. ч. сметана 20%
  • 2 ч. ч. пилешки бульон
  •  пресен лук за гарниране
  • за крутоните:
  • 2 ч. ч. хляб, нарязан на кубчета
  • 2 с. л. масло
  • 1 ч. л. червен пипер
  • ½ ч. л. сушен копър
  •  морска сол
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    В загретия зехтин се слага лукът със солта и се разбърква на ниска температура 7-8 мин., докато се карамелизира. Прибавя се царевицата и се разбърква 5 мин. на умерен огън. Трябва леко да се зачерви. Слагат се чесънът и кимионът и се разбърква още 2 мин. Слагат се чушките.

  • 2.

    Наливат се млякото и бульонът и супата се вари на слаб огън 15 мин., без да се покрива.

  • 3.

    Пасира се една трета от супата и се връща при останалата и се доварява още 5 мин.

  • 4.

    За крутоните маслото се загрява, сипват се кубчетата хляб и се поръсват със солта. Разбъркват се на умерен огън 1-2 мин. и когато започнат да се зачервяват, се поръсват с пипера и копъра, разбъркват се добре и се охлаждат.

  • 5.

    Супата се сервира се гореща, поръсена с нарязания пресен лук и крутоните.
     


Подходящи типове вина
Февр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари