Супа от киселец
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 200 г киселец
- 4 с. л. меко масло
- 3 с. л. зехтин
- 1 малка глава лук, ситно нарязана
- 500 г картофи, обелени и нарязани на кубчета
- 2 л зеленчуков бульон или вода
- 300 г сметана
- сол и бял пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Киселецът се измива, подсушава се и се пасира заедно с маслото.
- 2.
Зехтинът се загрява и в него се слага лукът. Разбърква се на умерен огън 4-5 мин. Добавят се картофите и се разбъркват още 4-5 мин. Налива се бульонът или вода и се вари, докато картофите омекнат. Добавя се сметаната и щом заври, супата се пасира.
- 3.
Подправя се на вкус със сол и бял пипер. Преди сервиране се разбърква с пюрето от киселец и се поднася с хрупкав хляб.
Подходящи типове вина
Апр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари