Начало За нас Реклама Контакти

Супа от киселец

Снимка за Супа от киселец
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Когато киселецът се пасира заедно с маслото и се добави в топлата супа, ярката му тревиста киселина се превръща в мека свежест и придава живинка и характер на картофено-сметановия крем.
 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 200 г киселец
  2. 4 с. л. меко масло
  3. 3 с. л. зехтин
  4. 1 малка глава лук, ситно нарязана
  5. 500 г картофи, обелени и нарязани на кубчета
  6. 2 л зеленчуков бульон или вода
  7. 300 г сметана
  8.  сол и бял пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Киселецът се измива, подсушава се и се пасира заедно с маслото.

  2. 2.

    Зехтинът се загрява и в него се слага лукът. Разбърква се на умерен огън 4-5 мин. Добавят се картофите и се разбъркват още 4-5 мин. Налива се бульонът или вода и се вари, докато картофите омекнат. Добавя се сметаната и щом заври, супата се пасира.

  3. 3.

    Подправя се на вкус със сол и бял пипер. Преди сервиране се разбърква с пюрето от киселец и се поднася с хрупкав хляб.
     


Подходящи типове вина
Апр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари