Яйчен пастет със сирене
Лятото е превъзходен сезон за партита, а винаги е добре да изненадаш гостите си с необикновено кулинарно предложение. За основа на този великолепен пастет служи съчетанието от два вида сирене и яйца, а допълнителните акценти са каперси, червена чушка, орехи и лук.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 6 твърдо сварени яйца
- 150 г крем сирене или тип Дунавия
- 100 г синьо сирене, ситно натрошено
- 2 стръка зелен лук, нарязан на ситно
- 1 ч. л. каперси или нарязани кисели краставички
- 1 червена чушка, нарязана на ситно
- 1 ч. л. чили сос
- 2 с. л. препечени и нарязани на ситно орехи
- ½ връзка магданоз, нарязан на ситно
- солени бисквити или препечени филийки за сервиране
Начин на приготвяне
- 1.
Яйцата се нарязват на ситно и се смесват с крем сиренето, синьото сирене, зеления лук, каперсите, чушката и чили соса. На сместа се придава продълговата форма.
- 2.
Смесват се орехите и магданозът. Яйчното руло се овалва, увива се с фолио и се слага във фризера за 20 мин., за да се стегне.
- 3.
Пастетът се поднася нарязан на филийки, със солени бисквити или препечени хлебчета и резени краставица.