Яйца със сос от чушки
Предлагаме ви изключително лесна за реализиране рецепта с минимален брой продукти. Към главните участници в нея – яйцата и чушките, трябва да прибавите само праз, домати и малко риган. Просто, но ефектно.
СъставНеобходими продукти за 2 порции
- 2 жълти или червени чушки, нарязани на тънки ивици
- 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
- 200 г домати, обелени и нарязани на ситно, или от консерва
- 2 яйца
- ½ ч. л. риган
- олио на вкус
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В 2 с.л. сгорещено олио се задушава празът. Разбърква се 2-3 мин. и се добавят чушките. След като леко омекнат, се слагат доматите и се овкусява с риган, сол и черен пипер. Оставя се да поври на тих огън около 10 мин., без да се покрива.
- 2.
Сместа се сипва в тавичка и върху нея се чукват яйцата. По желание може леко да се поръсят със сол. Слагат се да се запекат в предварително загрята фурна, докато се стегне белтъкът.
Вариации · Вместо да запичате яйцата, чукнете ги и ги сварете в подсолена вода с оцет. Опитайте с пъдпъдъчи яйца – получава се много ефектно и полезно ястие.