Начало За нас Реклама Контакти

Яйца със сос от чушки

Снимка за Яйца със сос от чушки
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Предлагаме ви изключително лесна за реализиране рецепта с минимален брой продукти. Към главните участници в нея – яйцата и чушките, трябва да прибавите само праз, домати и малко риган. Просто, но ефектно.

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  • жълти или червени чушки, нарязани на тънки ивици
  • 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
  • 200 г домати, обелени и нарязани на ситно, или от консерва
  • яйца
  • ½ ч. л. риган
  •  олио на вкус
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В 2 с.л. сгорещено олио се задушава празът. Разбърква се 2-3 мин. и се добавят чушките. След като леко омекнат, се слагат доматите и се овкусява с риган, сол и черен пипер. Оставя се да поври на тих огън около 10 мин., без да се покрива.

  2. 2.

    Сместа се сипва в тавичка и върху нея се чукват яйцата. По желание може леко да се поръсят със сол. Слагат се да се запекат в предварително загрята фурна, докато се стегне белтъкът.

Вариации · Вместо да запичате яйцата, чукнете ги и ги сварете в подсолена вода с оцет. Опитайте с пъдпъдъчи яйца – получава се много ефектно и полезно ястие.

Ноем. 2008
Още подобни рецепти
Коментари