Яйца с доматен сос
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Простите и бързи рецепти много често притежават огромното очарование на домашния уют.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 връзка пресен лук
- 2 с. л. зехтин
- 100 мл вода
- 400 г консервирани домати
- ½ ч. л. риган
- ½ ч. л. пушен червен пипер
- 4 яйца
- сол и черен пипер на вкус
- за гарниране:
- сирене
- маслини
- зелен лук
Начин на приготвяне
- 1.
Зехтинът се загрява и в него се слага да се задуши лукът за 1 мин. Налива се горещата вода и се слагат доматите. Подправя се със сол, риган, черен и пушен червен пипер.
- 2.
След като сосът покъкри 5-6 мин., в него внимателно се чукват яйцата и съдът се затваря с капак. Оставя се на много тих огън за 4-5 мин. или докато яйцата се забулят.
- 3.
Сервират се в купички заедно с лъжица от соса и се гарнират със ситно нарязан лук, сирене и маслини.
Подходящи типове вина
Март 2013
Още подобни рецепти
Коментари