Начало За нас Реклама Контакти

Вишнев пай

Снимка за Вишнев пай
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Марципан, вишни и бадеми – какво друго му трябва на един сладкиш, за да бъде наистина съблазнителен? Ароматното маслено-марципаново тесто в рецептата хармонично контрастира с леко стипчивите нотки на плода, за да се получи този ужасно вкусен вишнев пай.
 

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  1. 500 г почистени от костилките вишни или череши
  2. 75 г брашно
  3. 75 г фина кристална захар
  4. 1½ ч. л. бакпулвер
  5. 100 г марципан, настърган
  6. 75 г меко масло
  7. 2 яйца
  8. 100 г филирани бадеми
  9. 1 с. л. пудра захар
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното се смесва с фината кристална захар, бакпулвера и настъргания марципан. Стрива се на трохи с маслото. Добавят се яйцата и се разбърква на лепкаво тесто. Сипва се на дъното на форма, намазана с масло и поръсена с галета.

  2. 2.

    Върху тестото се разпределят вишните. Поръсват се с бадемите и пудрата захар. Паят се запича 25 мин. във фурна, загрята на 180° С. Охлажда се, изважда се от формата и се поднася, поръсен с вишновка или сироп от вишни.
     


Подходящи типове вина
Юни 2013
Още подобни рецепти
Коментари