Вишнев пай

СъставНеобходими продукти за 6
- 400 г почистени вишни
- 250 г масло
- 1 пакет маслени бисквити
- 1 ч. ч. захар
- 1 ч. ч. брашно
- 4 яйца
- 1 бакпулвер
Начин на приготвяне
- 1.
Дъното и стените на тавата се намазват дебело с половината масло. Отстрани се залепва един ред маслени бисквити. На дъното се нареждат два реда изчистени вишни и се поръсват с половината от захарта.
- 2.
Останалото масло се разбива със захарта, брашното и бакпулвера. Постепенно се добавят разбитите яйца и сместа се изсипва върху вишните.
- 3.
Сладкишът се пече в загрята до 180° С фурна около 30-40 мин. Оставя се да поизстине и се обръща.
Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари