Великденска салата
По принцип тази салата не се нуждае от представяне и всяко домакинство си има собствена любима рецепта. В нашето предложение обаче фигурират съставки, които не се срещат толкова често, като например джоджен и сирене. Опитайте този вариант и споделете с нас вашите впечатления.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 зелена салата
- 10 репички, нарязани на кръгчета
- 1 глава червен лук, нарязан на полумесеци
- 3 сварени яйца
- 300 г гъсто кисело мляко
- 2 с. л. нарязан джоджен
- 2 с. л. нарязан магданоз
- 2 с. л. зехтин
- 200 г прясно или обикновено сирене
- 1 с. л. лимонов сок
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Салатата се нарязва на ситно и се смесва с репичките, джоджена, магданоза и сиренето, нарязано на кубчета.
- 2.
Жълтъците на яйцата се изваждат и се претриват с вилица. Белтъците се нарязват на ситно или се настъргват на ренде. Жълтъците се смесват с млякото, зехтина, лимоновия сок и солта. Сместа се пасира.
- 3.
Зеленчуците се заливат с млечната смес и отгоре се поръсват белтъците.