Начало За нас Реклама Контакти

Великденска салата

Снимка за Великденска салата
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

По принцип тази салата не се нуждае от представяне и всяко домакинство си има собствена любима рецепта. В нашето предложение обаче фигурират съставки, които не се срещат толкова често, като например джоджен и сирене. Опитайте този вариант и споделете с нас вашите впечатления.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 зелена салата
  • 10 репички, нарязани на кръгчета
  • 1 глава червен лук, нарязан на полумесеци
  • 3 сварени яйца
  • 300 г гъсто кисело мляко
  • 2 с. л. нарязан джоджен
  • 2 с. л. нарязан магданоз
  • 2 с. л. зехтин
  • 200 г прясно или обикновено сирене
  • 1 с. л. лимонов сок
  •   сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Салатата се нарязва на ситно и се смесва с репичките, джоджена, магданоза и сиренето, нарязано на кубчета.

  2. 2.

    Жълтъците на яйцата се изваждат и се претриват с вилица. Белтъците се нарязват на ситно или се настъргват на ренде. Жълтъците се смесват с млякото, зехтина, лимоновия сок и солта. Сместа се пасира.

  3. 3.

    Зеленчуците се заливат с млечната смес и отгоре се поръсват белтъците.


Апр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари