Царевично суфле
Едно от очарованията на кулинарното изкуство е възможността да се използват различни продукти в във всеки тип ястия. Суфлето, което ви предлагаме е точно такава възможност, която приобщава царевицата в ароматната си хармония.
СъставНеобходими продукти за 6
- 600 г прясно мляко
- 1 ч.л. прясна мащерка
- 1 с.л. червен пипер
- 1 ч.ч. царевично брашно
- 1 с.л. краве масло
- 1 ч.ч. настърган кашкавал
- 1 скилидка чесън, пресована
- 3 яйца
- 1/2 ч.ч. отцедена царевица
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- За намазване на формите:
- 1 с.л. краве масло
- 4 с.л. галета
- 1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне
- 1.
Прясното мляко се слага да заври заедно с мащерката, червения пипер и ½ ч.л. сол. Сипва се царевичното брашно при непрекъснато разбъркване. Бърка се на слаб огън 4-5 мин. Отстранява се от котлона и се добавят маслото, кашкавалът, царевицата, чесънът и жълтъците.
- 2.
Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към царевичната маса.
- 3.
Формички за суфле се намазват с масло и се поръсват с галетата, смесена с червения пипер. Тестото се разпределя в тях и се слагат да се пекат в предварително загрята на 180°С фурна 15-20 мин., докато бухнат и започнат да покафеняват. Сервират се горещи.