Начало За нас Реклама Контакти

Царевично суфле

Снимка за Царевично суфле
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Едно от очарованията на кулинарното изкуство е възможността да се използват различни продукти в във всеки тип ястия. Суфлето, което ви предлагаме е точно такава възможност, която приобщава царевицата в ароматната си хармония.

СъставНеобходими продукти за 6

  • 600 г прясно мляко
  • 1 ч.л. прясна мащерка
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 ч.ч. царевично брашно
  • 1 с.л. краве масло
  • 1 ч.ч. настърган кашкавал
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 3 яйца
  • 1/2 ч.ч. отцедена царевица
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус
  • За намазване на формите:
  • 1 с.л. краве масло
  • 4 с.л. галета
  • 1 ч.л. червен пипер

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Прясното мляко се слага да заври заедно с мащерката, червения пипер и ½ ч.л. сол. Сипва се царевичното брашно при непрекъснато разбъркване. Бърка се на слаб огън 4-5 мин. Отстранява се от котлона и се добавят маслото, кашкавалът, царевицата, чесънът и жълтъците.

  2. 2.

    Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към царевичната маса.

  3. 3.

    Формички за суфле се намазват с масло и се поръсват с галетата, смесена с червения пипер. Тестото се разпределя в тях и се слагат да се пекат в предварително загрята на 180°С фурна 15-20 мин., докато бухнат и започнат да покафеняват. Сервират се горещи.

Апр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари