Начало За нас Реклама Контакти

Царевична пица с маслини, сирене и печени чушки

Снимка за Царевична пица с маслини, сирене и печени чушки
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Дали е вариация на качамака или на пицата, няма никакво значение. Какво тук значи някакво си име, щом ястието е вкусно и интересно. А за тази фюжън рецепта със сигурност може да се твърди, че е истинска насладата за небцето.
 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 250 г царевичен грис за качамак
  2. 500 мл сметана
  3. 150 г овче сирене, натрошено
  4. 5 печени чушки, ситно нарязани
  5. 50 г маслини стафидати
  6. 2 стръка босилек
  7. 100 г пармиджано, настъргано или кашкавал
  8. 1 с. л. балсамов оцет
  9. 4 с. л. зехтин
  10.  пресен лук за сервиране
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Сметаната се смесва с 500 мл вода, посолява се и се слага да заври. Постепенно се наръсва царевичният грис при непрекъснато разбъркване. Вари се 4-5 мин., докато се сгъсти добре. Сипва се в тавичка, застлана с хартия за печене, и се охлажда.

  2. 2.

    Основата се поръсва със сиренето, чушките, маслините, накъсаните листа босилек и пармиджаното. Запича се 20 мин. на 180° С, докато сиренето се стопи.

  3. 3.

    Смесват се балсамовият оцет, зехтинът и малко сол на вкус. Изпечената пица се поръсва с дресинга и пресния лук. Поднася се веднага.
     


Подходящи типове вина
Юли 2013
Още подобни рецепти
Коментари