Бърза пица
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Кой не обича пица? Любимото ястие на малки и големи изгрява в нова светлина – двойно по-оригинално и двойно по-различно.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 тънък овален хляб, например фокача или чабата
- 100 г топено сирене
- 100 г тънко нарязано прошуто
- 200 г маскарпоне или крем-сирене
- 1 скилидка чесън, пресована
- 1 с. л. босилек, ситно нарязан
- 2 с. л. зехтин
- 2 тиквички, нарязани на много тънки ивички
- 3-4 листенца розмарин, фино нарязани
-
2 с. л. пармиджано или кашкавал, настъргани
Начин на приготвяне
- 1.
Хлябът се разрязва през средата на два тънки слоя. Долната половина се намазва с топеното сирене и се покрива с резените прошуто. Слага се втория слой от хляба с разрязаната част нагоре. Намазва се с маскарпонето, разбъркано с чесъна и босилека.
- 2.
В загретия зехтин се слагат тиквичките и розмаринът. Разбъркват се на силен огън 1-2 мин. и се разпределят върху маскарпонето. Поръсва се с пармиджаното. Всичко се запича за 10-15 мин. на 200° С.
Юли 2013
Още подобни рецепти
Коментари