Хрупкави брускети с тиква
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Тиквата е вкусна не само печена и сладка. Тя е чудесен плод, който много лесно се използва в солената кухня, както ще разберете, когато направите тези апетитни филийки.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 200 г катък
- 2 с. л. белени тиквени семки, запечени
- 2 с. л. магданоз, ситно нарязан, по желание
- 200 г тиква
- 2 с. л. брашно
- олио
-
½ франзела
Начин на приготвяне
- 1.
Катъкът се разбърква с нарязаните тиквени семки и магданоза.
- 2.
Тиквата се настъргва на едро ренде, разбърква се с брашното и се слага да се изпържи до златисто в съд, в който е сгорещено 4 см олио. Слага се да се отцеди върху кухненска хартия.
- 3.
Франзелата се нарязва на тънки филийки и се запича в тостер или във фурната.
- 4.
Филийките се поднасят, намазани с катъка и гарнирани с тиквата.
Февр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари