Тропически сладкиш
СъставНеобходими продукти за 8 порции
- 500 г ананас от консерва, ситно нарязан
- 100 г маслени бисквити с какао
- 100 г кокосови стърготини
- 6 с. л. пудра захар
- 100 г масло
- 200 г бишкоти
- 500 г сирене маскарпоне или крем-сирене
- 200 г заквасена сметана
- 200 мл течна сметана
- за гарниране:
- 100 г настърган бял шоколад
- 100 мл разбита подсладена сметана
Начин на приготвяне
- 1.
Бисквитите се смилат и се смесват с кокосовите стърготини, 2 с. л. пудра захар и маслото. Сместа се разстила върху дъното на форма да печене с подвижни стени, застлана с хартия за печене.
- 2.
По стените на формата се подреждат бишкотите.
- 3.
Сиренето и заквасената сметана се разбиват с останалата захар. Добавят се разбитата течна сметана и ананасът. Всичко се сипва във формата и се оставя да се замрази за 3-4 часа във фризера.
- 4.
Двадесет минути преди сервиране сладкишът се изважда, за да се отпусне и се гарнира със сметаната и люспи от бял шоколад.
Подходящи типове вина
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари