Начало За нас Реклама Контакти

Тортия от картофи и лук

Снимка за Тортия от картофи и лук
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

"Когато стигнете в Сантяго де Компостела, със сигурност някъде ще ви предложат тортия. Не отказвайте, защото това е визитната картичка на Испания и се сервира навсякъде по всяко време на деня, топло или студено."

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 6 големи картофа, обелени и нарязани на тънки кръгчета
  • 2 глави лук, нарязани на кръгчета
  • 6 яйца
  • 300 мл зехтин или олио
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус
  •   домати, за гарнитура

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Олиото се загрява в тиган с незалепващо покритие. Слагат се лукът и картофите, разбъркват се, посоляват се леко, покриват се с капак и се оставят на тих огън за 20 мин. Отцеждат се добре от мазнината. В тигана се оставя 1 с.л. мазнина. Останалото олио може да се използва за готвене.

  2. 2.

    Яйцата се разбиват и се смесват с картофите и лука. Подправят се със сол и пипер

  3. 3.

    В добре загретия тиган се изсипва сместа с яйцата и картофите и се пържи 5 мин. на средно силен огън. Обръща се в голяма чиния и се връща отново в тигана да се запържи и от другата страна за 5 мин.

  4. 4.

    Тортията се сервира нарязана на парчета с пресни домати.


Подходящи типове вина
Авг. 2007
Още подобни рецепти
Коментари