Начало За нас Реклама Контакти

Тортички с моркови

Снимка за Тортички с моркови
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

За да разбием на пух и прах твърдението на Зайо от известния виц, ви предлагаме изненадващо вкусна и фина морковена рецепта, която се нарежда рамо до рамо с най-забележителните сладкарски творби. 

СъставНеобходими продукти за 4-6

  1. 125 г масло
  2. 250 мл мед
  3. 2 яйца
  4. 2 ч. ч. фино настъргани моркови
  5. 50 мл сок от портокал
  6. 1 с. л. фино настъргана портокалова кора
  7. 2 ч. ч. брашно
  8. 2 ч. л. бакпулвер
  9. 1 ч. л. сода бикарбонат
  10. 1 ч. л. канела
  11. 1 ч. л. смлян джинджифил, по желание
  12. 1 щипка сол
  13. 100 г стафиди
  14. 100 г орехи, нарязани
  15. за крема:
  16. 200 г моркови
  17. 4 с. л. мед
  18. 300 г студена сметана
  19. 1 ч. л. настъргана кора от портокал
  20. 1 ч. л. ванилена захар
  21.  марципан или листа мента за гарниране
  22.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото и медът се разбиватс миксер на пухкав крем. Добавят се яйцата едно по едно.

  2. 2.

    Смесват се морковите, сокът от портокал и портокаловата кора.

  3. 3.

    Брашното се пресява с бакпулвера и содата. Разбърква се с канелата, джинджифила, солта, стафидите и орехите.

  4. 4.

    Към масления крем се добавя половината от сухата смес, разбърква се, слагат се морковите и останалата суха смес.

  5. 5.

    Тестото се разстила върху хартия за печене на пласт с дебелина 1 см и се пече в предварително загрята на 180° С фурна за 25 - 30 мин. Охлажда се.

  6. 6.

    От изпечения блат се изрязват кръгчета.

  7. 7.

    За крема морковите се обелват и се нарязват на кръгчета. Заливат се с 1 ч. ч. вода, добавя се 1 с. л. мед и се варят на тих огън, докато омекнат напълно. Отцеждат се и се пасират. Охлаждат се.

  8. 8.

    Сметаната се разбива на гъст крем и се добавя останалият мед. Половината от сметаната се разбърква с пасираните моркови и портокаловата кора, а другата половина се смесва с ванилията.

  9. 9.

    Кръгчетата блат се украсяват с оранжевия, белия крем и фигурки от оцветен марципан или стръкче мента.

  10.  

Подходящи типове вина
Февр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари