Начало За нас Реклама Контакти

Торта от тиквички и моркови

Снимка за Торта от тиквички и моркови
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Това не е виц за зайци, а изключително вкусно и леко зеленчуково предястие.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 тиквички, нарязани на тънки резени
  2. 4 с. л. зехтин
  3. 400 г моркови, едро настъргани
  4. 2 яйца
  5. 100 г сирене, натрошено
  6. 100 г овчи кашкавал, настърган
  7. ½ ч. л. горчица
  8. 2 с. л. заквасена сметана
  9. 1 с. л. копър, ситно нарязан
  10.  сол и ерен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Тиквичките се намазват със зехтина и се запичат 15 мин. във фурната на 200° С в тавичка с незалепващо покритие или се изпичат на грил.

  2. 2.

    Морковите се слагат да се задушат за 3-4 мин. в 2 с. л. сгорещен зехтин или олио. Овкусяват се със сол и пипер

  3. 3.

    Смесват се сиренето, кашкавалът, яйцата, морковите, горчицата, сметаната, копърът и се подправят с черен пипер на вкус.

  4. 4.

    Дъното и стените на 4 формички за суфле или на една форма за сладкиш се покриват с резенчета. Вътре се сипва морковената смес и се слага да се пече 20 - 25 мин. във фурна, загрята на 190° С, докато сместа се втвърди. Когато изстинат, формичките се обръщат и тортите се сервират със зелена салата.


Подходящи типове вина
Авг. 2011
Още подобни рецепти
Коментари